DUYURULAR

27.Dönem POMEM Öğrenci Adaylarının Dikkatine
  08 Kasım 2021

27.Dönem POMEM öğrenci adaylarının 14 Kasım 2021 Pazar günü saat 08:00 – 17:00 saatleri arasında aşağıda belirtilen hususları dikkate alarak Eğitim Merkezimizde hazır bulunmaları gerekmektedir.

A. KAYIT ESNASINDA BULUNMASI GEREKEN EVRAKLAR

1- Nüfus cüzdanının 2 adet fotokopisi ve evli ise eşinin nüfus cüzdanının fotokopisi ve vesikalık fotoğrafı (2 adet)

2- E-Devlet üzerinden alınmış yerleşim yeri adres belgesi (1 adet)

3- Vukuatlı nüfus kayıt örneği (1 adet)

4- Adli Sicil Belgesi (Evli se eşinin de Adli Sicil Belgesi) (1 adet)

5- 2 adet biyometrik ve 2 adet vesikalık fotoğraf

6- Evli ise evlilik cüzdanının aslı ve ilk 3 sayfasının fotokopisi (2 adet)

7- Lisans diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı (2 adet fotokopisi), varsa Yüksek Lisans Diploması

9- Eşi Emniyet Teşkilatı mensubu olanlar için eş görev belgesi.

10- Son 2 yıla ait kullanılan ilaçların raporu (Eczaneler veya E-Devlet üzerinden alınabilir)

11-Kan grubu kartı aslı ve 1 adet fotokopisi

12-Yüksek Lisans yapanlar için diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı (2 adet fotokopisi)

13-Devam eden adli süreç var ise konuyla alakalı evrakların fotokopisi.

B. DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-Öğrenci adaylarının; Covid-19 tedbirleri kapsamında son 48 saat içerisinde yaptırılmış PCR test sonuçlarının, aşı kartlarının ve Polis Akademisi Başkanlığı Web sayfası duyurular bölümünde yayınlanan taahhüt senedinin noter tasdikli olarak kayıt esnasında hazır bulundurulması,

2- Öğrenci adaylarının; Sağlık Kurulu Raporu Müdürlüğümüz tarafından aldırılmaktadır. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği EK-3 maddesinin öğrenci adayı tarafından incelenmesi konu hakkında bilgi sahibi olmasına olanak verecektir. Aynı yönetmeliğin EK-3 ün 11. Bölümünde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları maddesinde geçen konularla alakalı Epikriz raporlarının temini ve öğrencinin yanında bulundurması öğrencinin sorumluluğundadır. Bu sebeple bahse konu raporları yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

3- Öğrenci adaylarının;  yatılı okul hayatı gereği yanlarında kişisel temizlik malzemesi, yeteri kadar elbise askısı, siyah renk çorap, iç çamaşırı, siyah renk içlik, pijama takımı, havlu, koyu renk eşofman, spor ayakkabı, terlik ve yeteri kadar sivil kıyafet getirmesi.

4-Öğrenci adaylarının; saçı uzun olanların omuz hizasını, saçı kısa olanlarında kulak memesini geçmeyecek şekilde saçlarını kestirmeleri,  başörtüsü kullanacakların lacivert ve desensiz başörtüsü getirmeleri, saçları sarı, kızıl vb. renkte boyalı olanlar koyu renge boyatarak gelmeleri.

5- Öğrenci adaylarının; makyaj malzemesi, ütü, saç boyası ve saç düzleştirici (saç kurutma makinesi hariç), ses, görüntü kaydı yapabilen ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (belirtilen özellikler dışında tuşlu telefon getirilebilir), dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, her türlü oyun aleti, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihaz, her türlü kesici ve delici alet, saat ve alyans hariç her türlü takı ve aksesuar, siyasi, ideolojik yayın ve malzeme, doktor raporu ve reçetesi bulunmayan ilaçlar, her türlü tıbbi malzeme ve bitkisel ilaçların getirmemesi gerekmektedir.

6- Öğrenci adaylarının; kayıt kabul esnasında yukarıda belirtilen hususları dikkate alarak hazır bulunmaları ve olası değişikliklerle ilgili Web sayfamızı sık sık ziyaret etmeleri önemle duyurulur.

Haber Paylaş