Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü

Doç. Dr. Atalay BAHAR

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü
1.Sınıf Emniyet Müdürü

1971 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı.1989 yılında İstanbul Polis Koleji’nden, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. İstanbul, Şırnak, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlükleri’nde değişik rütbelerde görev yaptı. Çeşitli projelerde ve uluslararası görevlerde yer aldı.

Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Bölümünde “Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) ve Avrupa Birliği Bütünleşmesi İçindeki Rolü” adlı tez ile 2003 yılında yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler Bilim Dalı’nda “İletişim Disiplininin Emniyet Teşkilatının Algılanmasına Etkisi ve Halkla İlişkiler Süreci” adlı tez ile 2008 yılında doktor unvanına hak kazandı. 2022 yılında İletişim Çalışmaları alanında Doçent unvanını aldı. 23.08.2024 tarihinde Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne atandı.

Güvenlik ve Stratejik İletişim, Siber Güvenlik ve İletişim Sosyolojisi alanlarında bilimsel çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Atalay BAHAR evli ve iki çocuk babasıdır.