OKULUMUZ

İSTANBUL ARNAVUTKÖY POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

İstanbul Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz 10.05.2005 tarihinde kurulmuş olup; ilk eğitim ve öğretim dönemine 11.09.2005 tarihinde 704 öğrenci ile başlamıştır. Bugüne kadar 3886 kadın, 9514 erkek olmak üzere toplam 13400 polis adayı mezun vermiştir.

Eğitim Merkezimiz 119.000 m2’lik bir alana inşa edilmiş olup; 6 hizmet binası, 1 atış poligonu,  1 kapalı spor salonu, 1 halı saha ve 1 spor sahasından oluşmaktadır.

1. İdari Bina; makam katı, brifing salonu ve hizmet odalarından,

2. A Blok; derslikler, öğrenci kantini ve dinlenme salonundan,

3. B Blok; yemekhane ve öğrenci yatakhanesinden,

4. C Blok; öğrenci yatakhanesinden,

5. D ve E Blok; misafirhane, kantin ve lojmanlardan,

6.10 Nisan Atış Poligonu; 50 metrelik hafif ateşli silahlar için dizayn edilmiş olup ateşli silahların yanı sıra sanal atış yapılabilen interaktif atış eğitiminin verildiği salondan,

7.Şehit Sevda Güngör Spor Salonu; 2550 kişilik kapasitesi ile içerisinde öğrenci ve personelin dayanıklılığını artıracak kondisyon salonu, polis savunma taktikleri derslerinde kullanılmak üzere ayrılmış minderli alanı, öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirebilecekleri masa tenisi, bilardo, voleybol, basketbol ve salon sporları alanlarından,

8.Spor Sahası; olimpiyat standartlarına uygun olarak dizayn edilmiş olup koşu ve müsabakalar için etrafında 400 metre tartan pistten,

10.Halı Saha; futbol müsabakalarının yapılabildiği standart ölçülerden oluşmaktadır.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin geniş çapta yürütüldüğü, yurtiçi ve yurt dışından gelen polislerinde eğitim faaliyetlerin de etkin rol oynadığı, Emniyet Teşkilatımıza güçlü, kararlı, dinamik polisler yetiştiren İstanbul Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ müz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de ilkeli, disiplinli, fedakâr bir anlayışla polis adayları yetiştirmeye devam edecektir.