22.DÖNEM POLİS ADAYI ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE 22.DÖNEM POMEM ÖĞRENCİSİ OLARAK

KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

A. ADAYLARIN GELİRKEN YANLARINDA BULUNDURACAĞI MALZEMELER

Kişisel Eşyalar (Bakım ve Temizlik):

1. POMEM’e gelirken erkek adayların "Örnek Saç Kesim Modeli" olarak belirtilen şekilde saç, sakal, bıyık traslarını olmuş olarak okulumuza gelmesi gerekmektedir.

2. Aday öğrenciler yanlarında temizlik-tıraş malzemeleri, el sabunu, şampuan, terlik, tırnak çakısı, elbise askısı, yeteri kadar iç çamaşırı ve yatılı okul için gereken diğer eşyalarını getirmelidirler.

3. Adaylar, kayıt kabul esnasında doldurulacak formlar için yanlarında, yeteri kadar siyah ve mavi tükenmez kalem bulunduracaklardır.

4. Bayan adaylar kesinlikle makyaj malzemesi ve saç boyası yanlarında getiremezler. Saç kesimlerinde saç uzunluğu omuz hizasını geçmemeli ve saçlar arkadan bağlı olmalıdır. Başörtüsü kullanacak adayların başörtüsü lacivert ve desensiz olmalıdır.

Sivil Kıyafet:

1. Koyu renk (lacivert, siyah, koyu mavi,) kumaş pantolon, kravat, siyah ayakkabı (kundura), resmi üniforma için beyaz gömlek, siyah içlik (havların soğuk olmasından dolayı) ve yeteri kadar siyah çorap ile geleceklerdir. Okul dışına çıkışlar sivil kıyafet ile yapıldığından yanınızda yeterince sivil kıyafet bulundurmanız gerekmektedir.

Spor Malzemesi:

Adaylar bir takım koyu renkli eşofman ve spor ayakkabısı (siyah) getireceklerdir.

Yatakhane Kıyafeti:

Adaylar, pijama, havlu, banyo havlusu veya bornoz, içeri terliği vb. getirilecektir. Çarşaf ve nevresim takımı Müdürlüğümüz tarafından dağıtılacaktır.

B. ADAYLARIN GELİRKEN YANLARINDA GETİREMEYECEĞİ MALZEMELER:

1. Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Belirtilen özeliklerin dışında cep telefonu getirilebilir.), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları (elektrikli tıraş makinesi hariç) okula getirmeleri yasaktır.

2. Adayların, her türlü oyun aleti ve malzemesini Müdürlüğümüze getirmesi yasaktır.

3. Aday ve yakınları tarafından getirilen yada gönderilen her türlü yiyecek ve içecek maddelerinin getirilmesi yasaktır. Adaylar çarşı izinleri dönüşlerinde de okula yiyecek içecek sokamazlar.

4. Doktor raporu ve reçetesi bulunmayan ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme ve bitkisel ilaçların getirilmesi yasaktır.

5. Ustura, açık jilet ile her türlü kesici ve delici aletlerin getirilmesi yasaktır.

6. Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.

7. Her türlü siyasi ve ideolojik yayın ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

C. KAYIT DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN EVRAKLAR VE SIRALAMASI

1- Nüfus Cüzdanının 2 Adet Fotokopisi ve Evli ise Eşinin Nüfus Cüzdanının 2 Adet Fotokopisi.

2- İkametgâh İl Muhaberisi (1 Adet)

3- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (3 Adet)

4- Adli Sicil Belgesi (Evli ise Eşinin de Adli Sicil Belgesi) (3 Adet)

5- 6 Adet Biyometrik ve 2 Adet vesikalık Fotoğraf (Fotoğrafta Sakal ve Bıyık Olmayacak.)

6- Evli ise Evlilik Cüzdanının Aslı ve İlk 3 Sayfasının Fotokopisi (3 Adet)

7- Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı ve Fotokopisi (3 Adet), varsa Yüksek Lisans Diploması

8- KPSS Sonuç Belgesinin Fotokopisi (2 Adet)

9- Askerliğini yapmamış olanlar için Askerlikle İlişiği Olmadığına Dair Belgenin Aslı ve Askerlik Yapanlar için Terhis Belgesinin Fotokopisi (2 adet e devlet çıktısı olmayacak Asaldan alınacak )

10- Varsa askerlik süresinde alınan Hava Değişimi Raporu Aslı.

11- Askerlikten Muaf veya Askerliğe Elverişli Olmayanların Durumunu Gösterir Belgesinin Aslı

12- Lise veya Ortaokulda hazırlık okuyanların diploma fotokopisi veya diploması elinde olmayanların ise ortaokul yada lisede hazırlık okuduklarına dair mezun oldukları okul

idaresinden alacakları ıslak imzalı ve mühürlü belge (2 Adet)

13- 1 Adet SGK Hizmet Döküm Belgesi (E-Devlet, https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden alınabilir.)

14- Evli olanlar için eşi 657 sayılı kanunu tabii ve 4B statüsünde olanlar için eş görev belgesi onaylı (2 adet)

15- Daha önce herhangi bir sebeple alınan Sağlık Kurulu Raporu (Ameliyat, İlaç vb.)

16-Kan Grubu Kartı Aslı ve 1 Adet Fotokopisi

17-Yüksek Lisans yapanlar için Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı ve 2 Adet Fotokopisi

18-Evli olanların eşlerine ait vesikalık fotoğrafı ve kimlik fotokopisi (2Adet)

19-Devam eden mahkeme var ise mahkeme evrakları fotokopisi.

NOTLAR:

1. Müdürlüğümüze 22.Dönem POMEM Öğrencisi olarak planlaması yapılan adayların 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 16:00'a kadar yukarıda belirtilen evraklar ve malzemelerle birlikte Müdürlüğümüzde hazır bulunmaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerinin saat 16:00 itibariyle tamamlanacak olması ve Müdürlüğümüz tarafından sağlanacak servis araçlarımızın sınırlı olmasından dolayı Müdürlüğümüze olan ulaşım planlamanızı en geç saat 15:00’da okulumuzda olacak şekilde yapmanız önemle rica olunur.

2-Serviler saat:9:00 ile 15:00 arası Esenler Otogar Polis Noktası önünden  saat başı hareket edecektir.

Haber Paylaş